Vanaf mei 2020 biedt AE Finance ook de mogelijkheden om juridische diensten af te nemen. Om hier wat meer over te weten te komen laten we je graag kort kennis maken met de juriste die deze juridische werkzaamheden op zich zal gaan nemen.

Kun je je kort voorstellen?

Natuurlijk. Ik ben Jolene Nelemans- Sandberg, 34 jaar en met mijn gezin woonachtig in Schiedam. In 2008 heb ik mijn Master diploma behaald op het gebied van Nederlands recht en inmiddels ruim 11 jaar werkzaam als juriste.

 

Zou je wat kunnen delen over de ervaring die je in de afgelopen 11 jaar hebt opgedaan?

Tijdens mijn studie heb ik 2 jaar als incassomedewerker gewerkt voor een deurwaarderskantoor. Na het behalen van mijn diploma kon ik binnen dit kantoor doorstromen naar de afdeling juridische zaken waar ik vervolgens 9 jaar met veel plezier heb gewerkt. Naast het incassotraject heb ik daar vooral de gerechtelijke procedures voor mijn rekening genomen. Hierbij valt te denken aan het opstellen van een dagvaarding, het schrijven van conclusies en akten en het waarnemen van comparities bij het Kantongerecht. Ook het geven van juridische adviezen, het controleren van contracten en algemene voorwaarden en het schrijven van juridische correspondentie waren hier de orde van de dag.

Vervolgens ben ik voor een projectontwikkelaar/vastgoedbedrijf gaan werken als bedrijfsjuriste. Hoewel hier gelijkenissen waren met het werk dat ik bij het deurwaarderskantoor verrichtte werd dit werk uitgebreid met o.a. het opstellen van verschillende overeenkomsten, het bijwonen van besprekingen met verschillende klanten, arbeidsrechtelijke vraagstukken en het controleren van koopakten.

 

Op welke rechtsgebieden ben je werkzaam?

De rechtsgebieden zijn eigenlijk vrij breed. Zo heb ik juridische zaken behandeld voor zowel consumenten/particulieren als voor grotere organisaties als een woningbouwvereniging, een energiemaatschappij of een autobanden handelaar en nog een hoop dat daar tussen ligt. Het huurrecht is één van mijn specialisaties, maar ook op het gebied van contractenrecht, arbeidsrecht, incassorecht e.d. heb ik de nodige ervaring.

 

Wat zou je voor onze klanten kunnen betekenen?

Ik vind het belangrijk om klanten te kunnen voorzien van eerlijk juridisch advies. Hierbij kijk ik graag mee naar de juridische stappen die klanten in bepaalde situaties het beste zouden kunnen nemen. Daarbij valt te denken aan het opstellen of controleren van contracten en algemene voorwaarden, het uitzoeken van juridisch inhoudelijke kwesties, bijstand in juridische geschillen of het verrichten van incassowerkzaamheden.

 

En waarom zouden klanten die vragen juist aan jou voor moeten leggen?

Dit eerlijke juridische advies biedt ik graag aan tegen een eerlijke prijs. Dit wil zeggen dat ik altijd zal wijzen op de mogelijkheden, maar zeker ook op de risico’s. Hierdoor krijgt de klant een duidelijk beeld van de kansen in een bepaalde situatie en kunnen zij op basis daarvan een afweging maken voor de te nemen vervolgstappen. Door de tarieven voor iedereen betaalbaar te houden blijft het vragen van advies betaalbaar en is het ook direct duidelijk welke stappen er genomen moeten gaan worden.

 

Ik zie er dan ook naar uit om kennis te maken met mijn toekomstige klanten om hen bij te kunnen staan in verschillende juridische kwesties.

Bron: Mon, 20 Jul 2020 17:13:27 +0100